Het bouwen van een woning


Het bouwen van een woning

Het is erg belangrijk dat u samen met mij een duidelijk wensenpakket voor een nieuw te bouwen woning of een te verbouwen woning vaststelt. Weten wat u aan faciliteiten in de woning wilt hebben kan soms nog belangrijker zijn dan het uiterlijk van de woning.Een mooi ontwerp betekent nog niet altijd een praktische indeling en dat is niet bevorderlijk voor een fijn woonplezier.  

Ook moet uw woning passen in de omgeving en er zal rekening gehouden moeten worden met wat er al gebouwd is. Waar plaatst u het huis op de kavel, hoe heeft u het mooiste uitzicht en maakt u ook nog optimaal gebruik van de hoeveelheid aangekochte grond? Er zijn enorm veel zaken om rekening mee te houden voordat er een bouwvergunning aangevraagd kan worden.

Samen zullen we de verschillende mogelijkheden bekijken en afhankelijk van uw kennis en ervaring met een bouwproces legt u een takenpakket bij mij neer. De mogelijkheden hierbij zijn zeer uitgebreid, dit kan variëren van het begeleiden van het ontwerp tot de bouwvergunning, tot het begeleiden van het gehele bouwproces en het maken van een onderhoudsplanning.

Stappen die nog tussen bovenstaande horen te staan zijn:

  • het aanvragen van de bouwvergunning;
  • het maken van de technische omschrijving of een bestek en het opstellen van de begroting;
  • het uitbesteden van de bouw aan een aannemer;
  • het begeleiden van het bouwproces;
  • het opleveren van de woning;
  • het opstellen van een onderhoudsplan voor de woning.